Djupestrand – ett efterlängtat söderläge!

Hudiksvall Mitt i Sverige, efter hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun. Från Stockholm till Hudiksvall med snabbtåg är restiden cirka 2,5 timmar och både Sundsvall och Gävle ligger inom en timmes restid med tåg. Här bor 37 000 glada Hudiksbor, varav 15 500 i Hudiksvalls tätort som för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum.

Kommunen rymmer en storslagen och varierande natur. Här möts människor, hav och land, stad och landsbygd, tradition och innovation, historia och framtid. Här finns skärgården med över hundra öar, långa stränder och vackra fiskelägen för bad, båtliv och fiske.

I Hudiksvalls kommun har du naturen runt knuten, även om du bor mitt i stan. Fina motionsspår och vandringsleder gör det lätt att komma ut i skogen. Vintertid kan du åka skidor både på längden och tvären.

Med Köpmanberget i ryggen och havet i söderläge bygger Lillskär på Djupestrand.

I området kring Köpmanberget och Djupestrand växer till Hudikbornas glädje en helt ny stadsdel fram. Läget är för Hudiksvall helt unikt, att både kunna bo centralt i Hudiksvall med närhet till det mesta, men samtidigt med havet utanför fönstret.

I Djupestrand ligger havet i söderläge och staden i västerläge. I omgivningarna finns Köpmanbergets grönområde som erbjuder en storslagen utsikt över hamninloppet. Här reser sig en mäktig bergvägg som ett landmärke som ger skydd mot kalla nordanvindar. Malnbadens havsbad ligger på behagligt cykelavstånd. Strandpromenaden förbinder området med stadens centrum.

ÖSTRA KVARTERET Här planeras det nu för bostäder! Flerfamiljshusen i det östra kvarteret, längst ut på udden, är Lillskärs. Vi bygger här tre flerfamiljshus i fyra våningar om totalt 40 bostadsrättslägenheter. Detaljplanen för Djupestrand vann laga kraft under juli 2016.

Förutom nya bostäder har ett Aktivitetsfabriken, ett stort aktivitetscenter med tränings- och sportaktiviteter vuxit fram. Här finns flera gym, café, dansskola och den mycket populära sporten padeltennis. Utefter Strandpromenaden finns också nya lokaler för konferens och det byggs även en helt ny hotell- och konferensanläggning med restaurang precis vid havskanten. Området kommer att fortsätta utvecklas och växa med tiden.

På sommaren ser du Hudiksvallsfjärdens båttrafik och på vintern vimlar det frusna havet av längdskidåkare och människor på promenad. Ön Kastellholmen i inloppets mitt passar utmärkt för en kaffepaus under vinterpromenaden eller båtutflykt på sommaren.

Strandpromenaden in till centrum tar dig genom båthamnen och de fina historiska träbyggnaderna och sjöbodarna. Utmed kajen finns stora soldäck, perfekt för att avnjuta en god glass sommartid.

Välkommen till Söderläget!